Care sunt principalele cauze ale durerilor de cap?

Durerile de cap, indiferent ca sunt puternice sau nu, indiferent ca sunt frontale, laterale, la ceafa sau generalizate si indiferent de cauza lor, pot sa iti dea peste cap toate planurile dintr-o zi. Din pacate, acestea pot aparea la toata lumea si au cauze multiple.

articol

Din fericire, majoritatea cauzelor care duc la durerea de cap nu sunt grave si pot fi indepartate prin adoptarea unui stil de viata sanatos. In ceea ce priveste disconfortul creat de durere, acesta poate fi eliminat cu ajutorul unui analgezic.

Evident, este mult mai bine sa previi decat sa tratezi, motiv pentru care vom incerca sa descoperim care sunt principalele cauze ale durerilor de cap.

Cauzele durerilor de cap. Poți preveni durerea de cap?

Desi exista si multe cauze ce nu pot fi controlate usor, multe dintre elementele care genereaza durere de cap tin de stilul de viata. Cele mai uzuale cauze sunt urmatoarele:

  • Deshidratarea. Organismul uman are nevoie de apa pentru a functiona corect. In cazul in care nu are suficienta apa, poate trage un semnal de alarma prin stari de disconfort: dureri de cap, somnolenta, etc. Uneori, cateva pahare de apa pot elimina durerea;
  • Foamea. La fel ca si in cazul deshidratarii, foamea poate avea un impact negativ in functionarea corecta a organismului, generand stari neplacute;
  • Consumul de alcool. Alcoolul in sine nu produce dureri de cap, insa o cantitate mare de alcool duce la deshidratare si automat, la aparitia durerilor. Tocmai de aceea, este recomandat ca alaturi de alcool sa fie bauta si suficienta apa;
  • Oboseala. Lipsa somnului este o alta cauza frecventa a durerilor de cap;
  • Stresul. Din pacate, stresul este una dintre cele mai frecvente probleme de sănătate ale momentului. Lumea este intr-o continua miscare, iar oamenii sunt fortati sa fie intr-o alerta continua. Acest lucru duce la stres si la dureri de cap.

Durerile de cap pot fi generate si de traumatisme, calitatea scazuta a aerului, temperaturi mult prea ridicate sau mult prea scazute, hipertensiune arteriala, atacuri de panica sau renuntarea la consumul de cafea sau nicotina. In general insa, sunt cauzate de factorii amintiți mai sus si pot fi tinute sub control printr-un stil de viata sanatos.

 

Durerile de cap pot fi cauzate si de afectiuni mai grave

 

Daca sunt insotite de alte simptome, durerile de cap pot ascunde afectiuni oculare, glaucom, tumori cerebrale, anevrism, sinuzita sau dezechilibre hormonale.

Tocmai de aceea, in momentul in care alaturi de durere apar si probleme precum dificultatile de vorbire, febra mare, convulsiile sau tulburarile de vedere, este extrem de importanta o vizita la medic.