Dureri de cap? Iată 9 modalități prin care poți scapă de ele!

Durerile de cap afectează 3 din 4 dintre adulți *. Atunci când apar, acestea pot da peste cap întreaga zi, generând o stare constantă de disconfort.
Din fericire, în cele mai multe cazuri durerile de cap nu reprezintă o problemă medicală gravă. Indiferent că ai migrene, cefalee sau durere sinusală, poți scăpa de durere cu un analgezic.

articol

Ce modalități poți încerca pentru a scăpa de durerile de cap? 

1. Dormi! O oră de somn poate să facă minuni. Asigură-te că dormi într-o camera bine ventilată și întunecată, iar șansele ca durerea să dispară sunt destul de mari.

2. Ai grijă la alimentație! Durerea de cap poate fi o reacție la nivelul prea mare de glucoză din sânge. Încearcă să mănânci puțin și des, evitând alimentele nesănătoase.

3. Fă un duș fierbinte! Dacă te-ai trezit dimineața cu o durere insuportabilă de cap, un duș fierbinte poate fi o soluție foarte bună.

4. Pune-ți comprese cu apă rece sau gheață pe frunte! 15-30 de minute de răcoare în zona dureroasă pot contribui la eliminarea disconfortului. Este o soluție foarte bună, mai ales pentru cei care au migrene recurente.

5. Nu uita să te hidratezi! Durerea de cap apare foarte des din cauza lipsei de apă. Un pahar mare de apă poate fi o soluție rapidă și eficientă.

6. Bea o cafea! Cafeina este un analgezic natural, care te ajuta să elimini durerea de cap. O ceașcă de cafea urmată de un pahar de apă poate elimina rapid durerea.

7. Asigură-te că organismul tău beneficiază de toate vitaminele! Pentru a funcționa corect, creierul are nevoie de foarte multe vitamine, îndeosebi vitamina B. Dacă suferi frecvent de dureri de cap, suplimentele cu vitamine pot ajuta foarte mult;

8. Ieși la o plimbare! Plimbările în aer liber te pot relaxa și te ajută să elimini durerea.

9. Masează-ți ușor zona dureroasă! Dacă nu știi să faci masaj, poți ruga un prieten să iți maseze scalpul.

Cand devine ingrijoratoare durerea? 

În general, durerile de cap trec de la sine sau cu un mic ajutor. Există și situații în care sunt declanșate de boli ceva mai grave, necesitând consult medical. Dacă durerea este însoțită de stare de confuzie, de pierderea cunoștinței, de greață, vărsături, amorțeli, probleme locomotorii sau dificultăți de vorbire și înțelegere, consultul unui medic este obligatoriu. 

Referințe:
* https://www.health.harvard.edu/pain/headache-when-to-worry-what-to-do