Durerile de cap, o problemă cu care se confruntă majoritatea oamenilor. Cum le poți combate?

Durerea de cap sau cefaleea, așa cum este denumită în limbaj medical, este o problemă frecvent întâlnită la majoritatea oamenilor. Cu localizări diferite în zona capului, această durere este un semnal de alarmă pe care corpul îl trage atunci când ceva nu este în regulă.
Cel mai adesea, durerea de cap este declanșată de cauze precum poluarea fonică, iluminarea incorectă sau o temperatură mult prea mare sau mult prea mică. Există și situații în care o astfel de durere poate ascunde probleme mult mai grave de sănătate.

articol

Durerea de cap poate fi de mai multe feluri

În funcție de intensitate și cauză, durerile de cap pot fi de tip migrenă, cefalee tip cluster, cefalee de tensiune, dureri sinusale sau dureri secundare (provocate de alte afecțiuni precum encefalita, hipertensiunea arteriala, etc.).

În funcție de zona în care se manifestă, durerile pot fi frontale, laterale, la ceafă, în zona ochilor, în zona maxilarului sau generalizate.

Indiferent de locul în care se afla durerea sau de intensitatea ei, aceasta generează o stare de disconfort și trebuie să fie eliminată.

Pentru eliminarea durerilor pe termen lung însă, este bine să se determine principalele cauze și să fie îndepărtate.

Care sunt cauzele care duc la apariția durerilor de cap? 

Cauzele pot fi numeroase: deshidratare, foame, oboseală, consum de alcool, temperaturi prea ridicate sau prea scăzute, stres, atacuri de panică, calitatea aerului, consumul de cafea în cantități foarte mari, etc. Eliminarea tuturor acestor cauze poate fi modalitatea prin care durerile de cap pot fi prevenite.

Cum scapi de o durere de cap în mod natural? 

Dacă nu ai la îndemăna un medicament analgezic, poți încerca să scapi de durerea de cap în mod natural:

  • Hidratează-te cât mai bine! Uneori este suficient să te hidratezi suficient pentru a elimina durerea de cap.
  • Mănâncă! Multe dintre durerile de cap sunt provocate de foame.
  • Bea un ceai! Ceaiul verde/negru, ceaiul de mușețel, ceaiul de lavandă sau ceaiul de mentă calmează durerile de cap.
  • Odihnește-te!
  • Relaxează-te! O ședință de masaj sau o plimbare în aer liber pot fi, de asemenea, soluții împotriva acestor dureri neplăcute.