Remedii pentru durerile de cap. Există soluții de tratament fără pastile?

Durerile de cap pot apărea în cele mai neașteptate momente ale vieții. Tocmai de aceea este bine să ai mereu la îndemână un analgezic.
Totuși, există situații în care nu ai niciun medicament la dispoziție sau din varii motive (afecțiuni medicale, sarcină, alăptare, etc.) nu poți lua medicamente. În astfel de situații există multe remedii pe care le poți încerca. 

articol

Care sunt cele mai simple și eficiente remedii pentru durerile de cap? 

1. Masajul.

Masarea frunții, a gâtului, a umerilor și a tâmplelor poate să elibereze tensiunea acumulată la nivelul capului. Conform studiilor, persoanele care se bucură frezcvent de masaj au o incidență mai mică a migrenelor. 

2. Mișcarea. 

Adoptarea unui stil de viață mai sănătos care include mersul pe jos, pe bicicletă sau înotul poate să reducă frecvența durerilor sau le poate chiar elimina cu totul.

3. Comprese reci. 

O compresă rece aplicată pe frunte sau în partea din spate a gâtului poate, de asemenea, să te elibereze de durere. 

4. O alimentație sănătoasă. 

Adoptarea unei alimentații echilibrate poate să elimine riscul de apariție a durerilor de cap. Este recomandat să se evite consumul în exces de cafeină, brânzeturi, ciocolată și alimente îndulcite artificial.

5. Hidratarea.  

Uneori, cele mai eficiente soluții sunt cele mai simple. Consumul de apă poate fi o soluție împotriva durerii de cap, în condițiile în care deshidratarea duce adesea la cefalee.

6. Odihna.  

Apariția durerilor de cap poate fi diminuată dacă reușim să ținem sub control raportul odihnă-stres, o soluție eficientă fiind să reușim să dormim în jur de 8 ore pe noapte. 

7. Cafeaua.

Cafeina are capacitatea să aducă vasele de sânge la dimensiunea normală, eliminând durerea. Este unul dintre motivele pentru care cafeina este prezentă în unele produse analgezice destinate tratării durerii de cap.

Când ar trebui o durere de cap să fie motiv de îngrijorare? 

Din păcate, nu toate durerile de cap pot fi tratate cu o pastilă sau cu soluții nemedicamentoase. Există situații în care durerea este cauzată de afecțiuni mai serioase și necesită investigații medicale. Dacă prezinți dificultăți de vorbire, febră de peste 39 de grade Celsius, convulsii, dificultăți motorii sau tulburări de vedere, consultul unui medic este cea mai bună soluție.