Tratarea durerilor de cap. Care sunt cele mai uzuale remedii?

Durerile de cap pot apărea în cele mai neașteptate momente ale vieții. Tocmai de aceea este bine să ai mereu la îndemână un analgezic.
Totuși, există situații în care nu ai niciun medicament la îndemână sau din varii motive (afecțiuni medicale, sarcină, alăptare, etc.) nu poți lua medicamente. În astfel de situații există multe leacuri naturiste pe care le poți încerca. 

articol

Care sunt cele mai uzuale remedii pentru durerea de cap? 

Remedii rapide pentru durerile de cap

În momentul în care simți o durere de cap, există câteva acțiuni care o pot ameliora sau chiar elimina:

  • Bea apă! Deshidratarea este una dintre cele mai comune cauze pentru durerea de cap.
  • Aplică comprese cu apă rece sau cu gheață! Durerile de cap cauzate de stres sau de probleme ale sinusurilor pot fi rezolvate ușor cu ajutorul gheții.
  • Aplică o compresă caldă pe ceafă! Căldură ajută la detensionarea mușchilor tensionați. Dacă resimți o durere la ceafă, este posibil ca aceasta să fie cea mai bună soluție.
  • Bea suc de lămâie amestecat cu apă! Sucul de lămâie poate reduce intensitatea durerii de cap.

Tratament medicamentos pentru durerile de cap

Medicamentele sunt unul dintre elementele cheie ale evoluției umane. Din fericire, există medicamente pentru majoritatea durerilor și problemelor medicale comune. Pentru durerile de cap poți încerca următoarele medicamente:

  • În cazul cefaleei de tensiune. Analgezicele sunt cele mai potrivite.
  • În cazul migrenelor. Cele mai folosite medicamente sunt triptanii. Pot fi de ajutor și antiinflamatoarele sau analgezicele, însă trebuie să fie luate de la primele semne ale migrenei.
  • În cazul durerilor de cap de tip cluster. În acest caz, inhalarea unei doze mari de oxigen poate fi eficientă.
  • În cazul durerilor sinusale. Antibioticele și medicamentele decongestioante împreună cu un analgezic pot fi de foarte mare ajutor.

Tratament naturist pentru durerile de cap

Pe lângă medicamente, există și tratamente naturiste folosite încă din cele mai vechi timpuri. Merele și oțetul din mere, menta, ghimbirul sau uleiul de eucalipt pot ameliora și chiar elimina durerea de cap. 

Tratamente alternative pentru durerile de cap 

De-a lungul timpului au fost dezvoltate și mai multe tratamente alternative care în multe cazuri se dovedesc extrem de eficiente. Acupunctura, hipnoza sau meditația pot relaxa și te pot ajuta să îți recâștigi starea de bine.